מה זה HACCP ?

תקן HACCP מגדיר תנאי ייצור נאותים בתעשיית המזון, במטרה להפחית סיכונים, להתמקד במניעתם, ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש.

לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו -2015, יצרני מזון מחויבים להחזיק "אישור ייצור נאות"- תקן HACCP או תקן GMP, לגבי סוגי מזונות מסוימים הקבועים בתקנות.

מפעל לייצור בשר / דגים לא יהיה חייב באישור ייצור נאות אם מיושמת לגביו תכנית בטיחות מזון - לחץ לבלוג בנושא.

תקן בטיחות מזון

תקן HACCP קובע דרכי פעולה לניהול איכות בכל היבטי הייצור של מוצרי המזון – משלב הטיפול בחומרי הגלם, עבור בייצור, ועד שלבי האחסון והאספקה ללקוח הקצה. לקוחות רבים ברחבי העולם יודעים לזהות את סמל התקן לבטיחות מזון, ומרגישים ביטחון רב יותר כאשר הם רוכשים מוצרי מזון מיצרנים ומשווקים הנושאים את תו האיכות הזה. 

תקני בטיחות מזון אלו נקבעו על ידי הארגון הבינלאומי לתקינה (International Organization for Standardization) והוא נבחן מחדש ומעודכן מעת לעת. התקן נועד להטמיע, לשמר, ולשפר באופן מתמיד את איכות תהליכי הייצור והמוצרים של ארגונים בתעשיית במזון – ללא תלות בגודלם. סינק פרויקטים צברה מומחיות וניסיון רב בהטמעת התקן במגוון ארגונים וחברות.

לחץ למידע על תקן ISO 22000

מה מעניק תקן HACCP?

תקן HACCP

יכולת לתכנן, להטמיע, להפעיל ולשמר מערכת ניהול בטיחות מזון, במטרה לספק מוצרים בטוחים לשימוש וצריכה.

HACCP תנאי סף

עמידה בתקנות ודרישות רגולטוריות שונות, המגדירות את התקן כתנאי סף לקבלת היתרים לשיווק והפצה של מוצרי מזון.

HACCP תורם לשביעות רצון הלקוח

יכולת להעריך את דרישות הלקוח, ולהעניק מוצרים ושירותים לשביעות רצונו המלאה.

יכולת להעברה יעילה של מידע ללקוחות וספקים בנוגע למוצרים ושירותים.

הבטחה כי הארגון עומד במדיניות בטיחות המזון המוצהרת שלו, בפני לקוחותיו ובפני הגורמים שעמם הוא מתקשר עסקית.

איך מקבלים תקן HACCP לבטיחות מזון?

התקן מוטמע בקרב חברות ועסקים בתחום המזון, כדי להבטיח עמידה קפדנית בדרישות ניהול האיכות. המומחים שלנו בסינק פרויקטים יסייע לך לכל אורך התהליך, במטרה להבטיח את קבלת התקן בצורה יעילה ומהירה ככל שניתן, ובהתאם לדרישות הספציפיות של החברה שלך.

אולי יעניין אותך גם הבלוג: אילו עסקים נדרשים בתקן בטיחות מזון HACCP / ISO 22000.