מהו תקן BRC?

תקן British Retailers Consortium) BRC) הנו תקן בינלאומי לבטיחות מזון.

התקן פורסם על ידי איגוד הרשתות הקמעונאיות באנגליה ונועד להבטיח איכות ובטיחות המוצרים המשווקים תחת מותג פרטי, ולמנוע תביעות נגד הרשתות במקרה של אי התאמה, בהתאם לחקיקה אירופאית.

התקן משותף לגופי תקינה לאומיים באנגליה ואירופה כמו IFA ו UKAS .

במהלך השנים רשתות שיווק רבות מחוץ לאירופה החלו לאמץ את התקן מאחר ומטרתו העיקרית היא להבטיח את איכות ובטיחות המזון ולהבטיח שהקמעונאיים נוקטים באמצעי הזהירות המרביים תוך הקפדה על איכות בכל שלבי שרשרת האספקה: הפיתוח, היצור, ההפצה, הפרסום והמכירות של מוצרי מזון .

התקן מיועד ליצרני מזון (מפעלים) ו/או בתי אריזה המעוניינים לייצא לרשתות שיווק גדולות באירופה ובעולם.

מבנה תקן BRC

התקן מפרט הנחיות לניהול מערכת איכות ומערכת בטיחות מזון- התקן משלב את תקני ISO 9001 ו HACCP בתקן אחד כולל ומפורט.

בנוסף התקן מפרט דרישות והנחיות בענף ייצור המזון בנושאים שונים, ביניהם: סביבת המפעלבקרת המוצרבקרת תהליךתשתיות המקום והתייחסות לצוות העובדים ולמחויבות ההנהלה.