מהו תקן ISO 22000?

תקן ISO 22000 / FSSC 22000 מגדיר תהליכי ייצור בתעשיית המזון, במטרה להפחית סיכונים, להתמקד במניעתם, ולהבטיח לצרכנים מוצרים בטוחים לשימוש.

תקני בטיחות מזון אלו נקבעו על ידי הארגון הבינלאומי לתקינה (International Organization for Standardization) והוא נבחן מחדש ומעודכן מעת לעת. התקן נועד להטמיע, לשמר, ולשפר באופן מתמיד את איכות תהליכי הייצור והמוצרים של ארגונים בתעשיית במזון – ללא תלות בגודלם. סינק פרויקטים צברה מומחיות וניסיון רב בהטמעת התקן במגוון ארגונים וחברות.

תקן ISO 22000 קובע דרכי פעולה לניהול איכות בכל היבטי הייצור של מוצרי המזון – משלב הטיפול בחומרי הגלם, עבור בייצור, ועד שלבי האחסון והאספקה ללקוח הקצה. לקוחות רבים ברחבי העולם יודעים לזהות את סמל התקן לבטיחות מזון, ומרגישים ביטחון רב יותר כאשר הם רוכשים מוצרי מזון מיצרנים ומשווקים הנושאים את תו האיכות הזה.

 

לחץ למידע על תקן HACCP

מה מעניק תקן ISO 22000?

יכולת לתכנן, להטמיע, להפעיל ולשמר מערכת ניהול בטיחות מזון, במטרה לספק מוצרים בטוחים לשימוש וצריכה.

עמידה בתקנות ודרישות רגולטוריות שונות, המגדירות את התקן כתנאי סף לקבלת היתרים לשיווק והפצה של מוצרי מזון.

יכולת להעריך את דרישות הלקוח, ולהעניק מוצרים ושירותים לשביעות רצונו המלאה.

יכולת להעברה יעילה של מידע ללקוחות וספקים בנוגע למוצרים ושירותים.

הבטחה כי הארגון עומד במדיניות בטיחות המזון המוצהרת שלו, בפני לקוחותיו ובפני הגורמים שעמם הוא מתקשר עסקית.

איך מקבלים תקן לבטיחות מזון?

התקן מוטמע בקרב חברות ועסקים בתחום המזון, כדי להבטיח עמידה קפדנית בדרישות ניהול האיכות. המומחים שלנו בסינק פרויקטים יסייע לך לכל אורך התהליך, במטרה להבטיח את קבלת התקן בצורה יעילה ומהירה ככל שניתן, ובהתאם לדרישות הספציפיות של החברה שלך.

 

אולי יעניין אותך גם הבלוג: תקן ISO 22000: הקריטריונים לקבלת תקן בטיחות מזון